top of page

Alle lessen bij Gitaarles Delfshaven worden afgestemd op jouw wensen en doelen, ongeacht soort discipline, niveau of genre. We stellen samen haalbare doelen op en werken daar op een stapsgewijze naartoe. Het belangrijkste is dat jij uit de lessen kunt halen wat je wilt en deze als motiverend ervaart, wat je doelen ook mogen zijn.

​

Je kunt bij ons terecht voor een breed scala aan lesvormen. Wij bieden lessen aan op zowel de elektrische- de akoestische- en de basgitaar. Echter kun je ook terecht voor songwriting, muziektheorie of om jouw praktische en theoretische kennis uit te breiden op het gebied van produceren, opnemen en mixen.

​

Er is ook een combinatie mogelijk van meerdere lesvormen. Als je bijvoorbeeld je skills op de gitaar wilt verbeteren maar ook interesse hebt in songwriting, dan stemmen we de lessen hierop af. Of als je bezig bent met songwriting, maar ook wilt weten hoe je goede demo's van jouw liedjes kunt maken, dan valt dit te combineren. Als je specifieke wensen hebt, neem dan even contact op.

 

Lees hieronder meer over het lesaanbod dat wij aanbieden. 

Elektrische Gitaar

Voor het leren spelen van de elektrische gitaar kun je bij ons terecht voor alle genres: Pop, Jazz, Blues, Metal, Rock, Funk, Punk etc.

Alle oefeningen en kennis die aan bod komt in de les wordt gekoppeld aan deze bestaande liedjes.

​

Punten die aan bod komen in de les zijn o.a. :

​

-Het leren spelen van bestaande liedjes, gericht op de genre's en artiesten die jij graag zou willen kunnen spelen.
-
Het leren spelen met plectrum. 

-Het leren spelen van akkoorden  

-Het leren spelen van licks/riffs/loopjes

-Het lezen van tablatuurschrift*
- Ritmiek en timing (verschillende slagpatronen, syncopen, verschillende maatsoorten etc.) 
- Improvisatie/soleren (het uitzoeken van bestaande solo's, maar ook zelf improviseren over backing tracks)
- Theorie (toonladders, akkoordenkennis, omkeringen, toonsoorten etc.) 

-Halskennis
- Techniek (alternate picking, legato, bends, etc. )
- Sound (denk aan het instellen van versterkers, verschillende effecten en het verschil tussen gitaren)
- Toon (sound "uit de vingers": vibrato, slide's, hammer on's etc.)

​

*Voor het leren spelen van de elektrische gitaar is notenlezen geen vereiste, wel wordt er aandacht besteed aan tablatuur en het lezen van ritmes.

​

Ook voor het voorbereiden van een auditie voor een beroepsopleiding (zowel MBO als HBO) kun je bij ons terecht. Neem even contact op als je hierin geïnteresseerd bent.

Elektrische Gitaar

Akoestische Gitaar

De akoestische gitaar is de meest gangbare manier om te beginnen met gitaarspelen. Voor beginners raden wij echter aan om te beginnen met datgene wat je het meest aanspreekt, als dat de elektrische gitaar is dan is dat ook prima.

Uiteraard zijn de lessen op akoestische gitaar er ook voor gevorderden!

​

Zowel de klassieke-, nylonsnarige gitaar als de staalsnarige-, westerngitaar horen onder de noemer "akoestische gitaar". Voor kinderen onder de 9 jaar oud is het raadzaam om te beginnen met een 3/4 gitaar, voor volwassenen een "normale" grotere maat. Ook voor advies m.b.t het aanschaffen van een gitaar kun je bij ons terecht.

​

Alle oefeningen en kennis die aan bod komt in de les wordt gekoppeld aan bestaande liedjes.

​

Punten die aan bod komen in de les zijn o.a. :

 

-Het leren spelen van akkoorden.

-Liedjes spelen ahv akkoorden.
-Het leren spelen met plectrum. 

-Fingerpicking (dus het spelen met de vingers van je rechterhand i.t.t. met plectrum) .

-Verschillende ritmes/slagpatronen en timing.

-Verschillende technieken van de linkerhand.

etc.

​

Voor het leren spelen van de akoestische gitaar is notenlezen geen vereiste, wel wordt er aandacht besteed aan tablatuur en het lezen van ritmes.

​

Ook voor het voorbereiden van een auditie voor een beroepsopleiding (zowel MBO als HBO) kun je bij ons terecht. Neem even contact op als je hierin geïnteresseerd bent.

​

 

Akoestisch Gitaar
Basgitaar

Basgitaar

De basgitaar heeft vaak een belangrijke functie in een band. Samen met de drums vormt dit de ruggengraat van het liedje. Ondanks dat de bespeelbaarheid van de basgitaar vergelijkbaar is met de elektrische gitaar speelt een bassist vaak heel wat anders dan de gitarist. Dat maakt het een heel ander instrument dan de "normale" gitaar.

In deze lessen wordt er aandacht besteed aan het leren bespelen van dit instrument aan de hand van bestaande liedjes, in verschillende genres. Alle oefeningen en kennis die aan bod komt in de les wordt gekoppeld aan deze bestaande liedjes.

​

Punten die aan bod komen in de les zijn o.a. :

 

-Zowel het leren spelen met je vingers (rechterhand) als met een plectrum.

-Tablatuurschrift*

-Ritmiek en timing.

-Verschillende technieken van de linkerhand.

-Theorie.

-Hals- en ladderkennis.

etc

​

*Voor het leren spelen van de basgitaar is notenlezen geen vereiste, wel wordt er aandacht besteed aan tablatuur en het lezen van ritmes.

Basgitaar

Songwriting

Songwriting behoeft een wat andere aanpak dan het aanleren van een muziekinstrument. Echter kan ook iedereen hier in groeien en zijn er bij songwriting genoeg concrete technieken en vaardigheden die men kan aanleren om zijn of haar songwriting skills te verbeteren. 

In deze lessen staan jouw eigen liedjes en composities centraal maar we bekijken ook bestaande nummers van jouw helden en voorbeelden. Daarbij analyseren we wat voor songwriting-technieken hier worden toegepast, wat deze liedjes goed maakt en hoe deze liedjes zijn opgebouwd. Vervolgens bekijken we hoe je in de les geleerde vaardigheden en songwriting-technieken kunt toepassen op je eigen composities.  

​

Ook als je nieuw bent met het schrijven van liedjes maar daar wel de ambitie voor hebt dan ben je welkom!

​

Voor lessen op het gebied van songwriting is het gewenst dat je enig niveau hebt op een muziekinstrument (liefst een harmonisch instrument, zoals gitaar of piano).

​

​

​

 

Songwriting

Productie en Mixen

Met moderne technologieën en hedendaagse software kan iedereen tegenwoordig, en voor weinig geld, goed klinkende producties maken in zijn of haar thuisstudio. De mogelijkheden zijn eindeloos maar daardoor het ook al snel gebeuren dat je door de bomen het bos niet meer ziet. 

​

In deze lessen wordt er aandacht besteed aan hedendaagse opname- en mixtechnieken en hoe je dit kunt toepassen op je eigen liedjes. Er wordt bijvoorbeeld aandacht besteed aan wanner en waarom je compressie en equalisatie zou toepassen, hoe je instrumentarium inprogrammeert d.m.v. MIDI, het verschil tussen reverb en delay en de toepasbaarheid ervan, hoe je het best gebruik kunt maken van je DAW (Logic, Cubase, Pro Tools etc.) 

Naast de theoretische kennis wordt er ook veel aandacht besteed aan het in de praktijk brengen van deze technieken, het handvat voor deze lessen zijn je eigen producties en ideeën.

​

Ook als je actief bezig bent met het schrijven van liedjes en dit verder wil uitwerken d.m.v. het maken van demo's dan is hier ruimte voor in de les.

​

In deze lessen zijn wordt er gebruik gemaakt van DAW's zoals Logic of Cubase. 

​

 

Productie en Mixen
bottom of page